Vergoeding
GGZ-behandeling van kinderen en jongeren onder de 18 jaar wordt in Nederland door de gemeenten geregeld. Via Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden kan ik in principe SGGZ-behandeling bieden aan kinderen en jongeren aan de gemeenten: Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp. Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. De betreffende gemeente beslist of de aanvraag wordt gehonoreerd.
Aanmelding via de mail
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@leonycoppens.nl. Ik neem dan binnen uiterlijk 3 werkdagen contact op. Indien blijkt dat de aanmelding op zijn plek is en ik ruimte heb voor een nieuwe behandeling volgt zo spoedig mogelijk een aanmeldformulier.
Instemming van gezaghebbende ouder(s) of voogd
Bij aanmelding van een kind onder de 16 jaar dienen beide gezaghebbende ouders het aanmeldformulier in te vullen en te ondertekenen. Ook wanneer ouders gescheiden zijn of het kind niet meer thuis woont is ondertekening door de gezaghebbende ouder(s) noodzakelijk. Indien ouders geen gezag hebben dient de aanmelding ondertekend worden door de persoon die het gezag heeft overgenomen. Kinderen van 16 jaar en ouder mogen zelf ondertekenen. Zij hebben hier formeel geen toestemming van hun ouder(s) voor nodig.
Intake
De intake kan gepland worden als de verwijsbrief en het ingevulde en door de gezaghebbenden ondertekende aanmeldformulier zijn ontvangen. Voor de intake plaats vindt ontvang ik graag alle relevante rapportages en informatie over het aangemelde kind. Op die manier kan ik de intake goed voorbereiden en zo snel mogelijk een voorstel doen voor de behandeling. De intake vindt bij voorkeur plaats met het aangemelde kind en zijn/haar ouders. Soms zijn er redenen om de intake te splitsen en ouders en kind apart te zien. In uitzonderlijke gevallen worden ouders apart van elkaar uitgenodigd voor de intake.
Behandelovereenkomst
Na de intake en voor de start van de behandeling stel ik een behandelovereenkomst op waarin beschreven staat wat de doelen van de behandeling zijn en hoe er aan deze doelen wordt gewerkt. Soms is er aanvullend op de intake eerst nog extra informatie nodig (bijvoorbeeld door afname van vragenlijsten of door een gesprek met de leerkracht of mentor). Wanneer we het met elkaar eens zijn over de inhoud van de behandelovereenkomst en deze door de betreffende persoon/personen is ondertekend kan de behandeling starten. Kinderen vanaf 12 jaar tekenen de overeenkomst samen met hun ouders/gezaghebbenden.
Privacy
Als behandelaar dien ik me te houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en het medisch beroepsgeheim (WGBO). Ik verstrek geen informatie aan derden zonder daarvoor toestemming te hebben van de gezaghebbende(n). Kinderen die 16 jaar of ouder zijn dienen ook hun toestemming te geven voordat er informatie mag worden gedeeld. Dit gaat ook over informatie die met ouders wordt gedeeld.
Emails verlopen via het beveiligde programma Zorgmail.
Niet nakomen van een afspraak
Afspraken die niet nagekomen worden, worden niet door de gemeente vergoed. Voor afspraken die zonder geldige reden korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, breng ik € 50 in rekening.
Ontevreden of een klacht? Mijn streven is natuurlijk om goede zorg te leveren. Toch kunnen er zorgen zijn of ontevredenheid over de behandeling. Ik vind het het fijnste dit direct te bespreken, zodat we samen een oplossing kunnen bedenken. Mochten we er samen niet uit komen dan kan er een klacht ingediend worden bij de klachtencommissie van het FGzP, de beroepsvereniging waar ik lid van ben. De klacht wordt dan door onafhankelijke personen getoetst aan mijn beroepscode.