Tweedaagse Train-de-trainer Traumasensitief Opvoeden en Begeleiden

Voorheen ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’

Op dit moment wordt de training Zorgen Voor Getraumatiseerde Kinderen volledig herzien. De nieuwe naam Traumasensitief opvoeden en begeleiden past beter bij de brede doelgroep waar de training aan wordt gegeven. Naast pleegouders wordt de training ook vaak gegeven binnen de 24-uurs (gesloten) jeugdzorg. De herziening wordt gemaakt op basis van de meest actuele inzichten op het gebied van trauma en veerkracht en van heel veel ervaringen van deelnemers en trainers in Nederland, België en de V.S. Ook worden er nieuwe kennisclips opgenomen ter ondersteuning van de training.

Het herzien van de training kost meer tijd dan gehoopt. Hopelijk wordt het in juni aangeleverd bij de uitgever, die nog 6 maanden nodig heeft om de boeken uit te brengen.  Dat betekent dat de nieuwe boeken er waarschijnlijk in januari 2025 zijn. Zodra de datum waarop de boeken uitkomen bekend is wordt de eerstvolgende train-de-trainer TSO&B 6 weken daarna ingepland. Zoals het er nu uitziet zal dat dus de tweede helft van februari 2025 zijn.

De training Traumasensitief opvoeden en begeleiden laat opvoeders en begeleiders zien hoe we allemaal worden gevormd door ervaringen die we opdoen en wat de invloed van trauma kan zijn op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen. De training helpt opvoeders en begeleiders het gedrag van kinderen met trauma beter te begrijpen en geeft handvatten om het kind optimaal te ondersteunen. Doel van de training is om de veerkracht van de kinderen én hun opvoeders/begeleiders te versterken.

Trainingsdata

TrainingsdataDocentenInschrijven
Nieuwe data worden z.s.m. bekend gemaaktAanmelden voor de wachtlijst

Docenten


Leony Coppens is vrijgevestigd klinisch psycholoog, supervisor VGCt, supervisor vereniging EMDR Nederland en psychotraumatherapeut NtVP. Ze is hoofdauteur van het boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen en heeft de training Traumasensitief onderwijs (TSO) ontwikkeld.


Carina van Kregten werkt als psycholoog NIP en gedragstherapeut VGCt met kinderen met chronisch trauma die wonen in gezinshuizen of zijn opgenomen in een orthopedagogisch behandelcentrum. Ze is mede auteur van Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. Een praktisch handboek voor het basisonderwijs.

Marthe Schneijderberg werkt als GZ-psycholoog bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum van Kenter Jeugdhulp. Daar biedt ze diagnostiek en behandeling aan kinderen en hun gezinnen waarbij sprake is van traumagerelateerde problematiek en/of problematische gehechtheid. Ze is mede auteur van Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. 

Jenneke Bleijenburg is trainer bij de Jeugdformaat Academie waar ze o.a. de training Traumasensitief onderwijs geeft. Oorspronkelijk is Jenneke VO-docent. Als pleegmoeder en gezinshuisouder, was zij jarenlang fulltime opvoeder van getraumatiseerde kinderen en jongeren, meestal in intensieve samenwerking met hun ouder(s). De training geeft ze dan ook vanuit de praktijk van het (gedeeld) opvoederschap van kinderen met trauma.
Scroll naar boven